Aggie van Baal

“Acupuncturist gespecialiseerd in vrouwengezondheid”

Ik ben Aggie van Baal, ik ben acupuncturist en energetisch natuurgeneeskundig therapeut, gespecialiseerd in vrouwenklachten. Het is mijn doel dat vrouwen zich in elke levensfase fysiek en mentaal weer in balans voelen! Sinds 2012 heb ik een praktijk voor acupunctuur & natuurgeneeskunde speciaal voor vrouwen. En dat is niet vanzelf gegaan.

Nadat mijn allereerste passie voor de zorg als 17 jarige misliep doordat ik heimwee had, volgde er een jarenlange zoektocht naar wat ik écht graag wilde doen. Wat mijn doel in het leven is en waar ik echt blij en gelukkig van word. Ik heb daardoor veel verschillende beroepen en functies vervuld, waarvan de laatste 25 jaar als HR Manager. Na deze jarenlange zoektocht en 4 HBO beroepsopleidingen verder, kan ik eindelijk zeggen dat ik gevonden heb waarnaar ik op zoek was.

Doordat ik zelf klachten had die door de Westerse geneeskunde niet op te lossen waren en ik te horen kreeg dat ik daar maar mee moest leren leven, zocht ik al op jonge leeftijd naar andere geneeswijzen en natuurlijke middelen om van mijn klachten af te komen. Jaren later wilde ik daar zelf ook meer over weten en ben ik gestart met een 4 jarige energetische natuurgeneeskundige opleiding, waar ik breed ben opgeleid in de Indiase en Chinese geneeskunde en de Westerse Natuurgeneeskunde. Na deze eerste opleiding heb ik me verder ontwikkeld in de Chinese geneeskunde door een 3 jarige opleiding tot acupuncturist te volgen. En uiteindelijk heb ik me gespecialiseerd als acupuncturist voor vrouwen met hormonale en mentale klachten.

Gespecialiseerd in vrouwenklachten

De keuze van mijn specialisatie voor vrouwenklachten is ook niet zomaar ontstaan. Die is ontstaan vanuit mijn interesse voor vrouwengezondheid en omdat vrouwengeneeskunde in de Chinese geneeskunde al 3000 jaar een specialisatie is. Maar vooral ook omdat ik zelf ook altijd veel last heb gehad van hormonale en gynaecologische klachten. Wat had ik toen graag geweten dat deze klachten opgelost kunnen worden met acupunctuur! Maar met mijn kennis en ervaring die ik nu heb, help ik andere vrouwen en dat doe ik met veel passie en plezier.

En omdat ik in deze oude geneeswijzen nooit uitgeleerd ben, blijf ik me continu ontwikkelen en bijscholen.

Wellicht nog leuk om te weten dat de naam van mijn praktijk Baalanz een knipoog is naar mijn achternaam Van Baal. Maar ook naar de brede betekenis van balans. Daarnaast gaat het in de Chinese geneeskunde altijd om de balans te herstellen tussen lichaam en geest.

Naast acupuncturist en therapeut, ben ik natuurlijk ook gewoon Aggie: vrouw, partner, dochter, zus, vriendin, tante en nicht. Ik hou van plezier maken, geniet van diepgaande gesprekken, heb een gezonde dosis humor, hou van lekker eten en van de mooie dingen in het leven.

Opleidingen

 • HBO opleiding Acupunctuur
 • HBO opleiding Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut
 • HBO Registeropleiding Medische en Psychosociale Basiskennis

Extra scholingen | specialisaties

 • Diagnose van gynaecologische klachten
 • Menstruele verstoringen
 • Vrouwelijke onvruchtbaarheid 
 • Zwangerschap en postpartum
 • Overgang | menopauze
 • Ondersteuning en begeleiding bij borstkanker
 • Vaginale aandoeningen
 • PCOS
 • Endometriose
 • Oor acupunctuur (auriculo)

Aggie is heel professioneel en ontzettend lief!

Ik voelde mij meteen thuis in haar mooie praktijk. Ze heeft mij enorm geholpen met mijn klachten. Dankbaar!

Jeltje Ortan

Ik voelde ruimte en kon me weer volledig ontspannen

Aggie is een zeer lieve rustige vrouw. Ik kwam met mentale klachten bij Aggie en voelde werkelijk tijdens de behandelingen al verlichting, ik voelde ruimte en kon me weer volledig ontspannen! Mijn lichamelijke klachten ten gevolge van mentale problemen namen direct af.

Imke Jacobs

Ik kwam voor hormonale migraine en vermoeidheid bij Aggy

De behandelingen zorgden voor ontspanning, minder klachten en meer energie. Aggy legt op een prettige en rustige manier uit hoe ze te werk gaat, luistert goed naar je klachten en stemt de behandeling per keer af wat er nodig is. Ik had nog niet eerder behandelingen van een acupuncturist gehad, maar ik kan Aggy aan iedereen aanbevelen.

Mireille Begheijn

Bij Aggie onder behandeling voor Adenomyose

Na jaren vanalles geprobeerd te hebben via internet bij Baalanz terecht gekomen. Meteen met Aggie een goede klik, ze luistert naar wat je zegt en begrijpt je gevoel en doet er alles aan om het beste resultaat te kunnen behalen. Ondanks dat ik pas een korte periode onder behandeling ben merk ik al resultaten. Ook de arts in het ziekenhuis heeft de verbetering bevestigd. Ben heel dankbaar voor deze begeleiding en behandeling en zou het zeker aanraden!

Nicole Caris

Mijn ervaring bij Baalanz is super positief!

Aggie stelt me heel snel op mijn gemak waardoor ik de ruimte voel om alles open te bespreken. Ik krijg praktisch toepasbare tips die ik zelf makkelijk kan toepassen en waardoor ik zelf, naast de behandelingen, ook iets kan bijdragen aan hoe ik me voel. Aggie is professioneel en correct. De aanleiding voor de behandeling was onrust in mijn hoofd en daarvoor heeft ze mij een aantal keer behandeld. Het verschil was na 1 behandeling al zo groot, dat ik graag terug kwam. Haar behandelingen hebben voor mij een enorm verschil gemaakt.

Karlijn Verkoelen

Aggie is een hele fijne vrouw waar je alles mee kunt bespreken

Ik ben bij Baalanz terecht gekomen na mijn borstkankertraject, door de medicatie Tamoxifen kwam ik vervroegd in de overgang en kreeg ik te maken met nachtzweten en opvliegers. Sinds ik bij Aggie kom gaat het een stuk beter hiermee. Aggie is een hele fijne vrouw waar je alles mee kunt bespreken. Ik kan haar zeer zeker aanbevelen voor vrouwen die maken hebben met overgangsklachten.

Mo Verhaeg

Ben je als zelfbewuste vrouw op zoek naar meer balans?

En wil je graag aandacht en tijd in een informele en ontspannen sfeer? Je bent van harte welkom.

Afspraak maken