Aggie van Baal

Holistisch acupuncturist & natuurgeneeskundig therapeut

Ik ben Aggie van Baal, holistisch acupuncturist en natuurgeneeskundig therapeut gespecialiseerd in kinderwens, zwangerschaps- en cyclusklachten. Sinds 2012 heb ik een praktijk voor acupunctuur & natuurgeneeskunde speciaal voor vrouwen.

Nadat mijn allereerste passie voor de zorg als 17 jarige misliep doordat ik heimwee had, volgde er een jarenlange zoektocht naar wat ik écht graag wilde doen. Wat mijn doel in het leven is en waar ik blij en gelukkig van word. Ik heb daardoor veel verschillende beroepen en functies vervuld, waarvan 25 jaar als HR Manager. Na deze jarenlange zoektocht en 4 HBO beroepsopleidingen verder, kan ik eindelijk zeggen dat ik gevonden heb wat echt bij mij past.

Doordat ik zelf klachten had die door de Westerse geneeskunde niet op te lossen waren en ik te horen kreeg dat ik daar maar mee moest leren leven, zocht ik al op jonge leeftijd naar andere geneeswijzen en natuurlijke middelen om van mijn klachten af te komen. Jaren later wilde ik daar zelf ook meer over weten en ben ik gestart met een 4 jarige energetische natuurgeneeskundige opleiding, waar ik breed ben opgeleid in de Chinese geneeskunde, de Ayurveda en de Westerse Natuurgeneeskunde. Na deze eerste opleiding heb ik me verder ontwikkeld in de Chinese geneeskunde door een 3 jarige opleiding tot acupuncturist te volgen.

Over mij - Baalanz methode

Als acupuncturist en natuurgeneeskundig therapeut ben ik opgeleid om alle klachten te kunnen behandelen. Ik heb er heel bewust voor gekozen om mij te specialiseren in het oplossen van cyclusklachten, het vervullen van een kinderwens, het zorgen voor een gezonde zwangerschap en een goede voorbereiding en herstel na de bevalling.

De keuze van mijn specialisatie is ontstaan vanuit mijn interesse voor vrouwengezondheid en omdat vrouwengeneeskunde in de Chinese geneeskunde al 3000 jaar een specialisatie is, maar vooral ook omdat ik zelf ook altijd veel last heb gehad van vrouwenklachten. Wat had ik toen graag geweten dat deze klachten opgelost kunnen worden met acupunctuur, voeding, leefstijl en de juiste begeleiding! Maar met mijn specifieke kennis en ervaring die ik nu heb, kan ik je nu helpen en dat doe ik met veel passie en plezier.

Over mij - Baalanz methode
Klachtenvrije menstruatiecyclus traject

Mijn doel is dat vrouwen een klachtenvrije menstruatie hebben en dat vrouwen zich niet meer laten wijsmaken dat menstruatieklachten erbij horen.

ik wil graag kennismaken

‘Mijn doel is dat vrouwen een klachtenvrije menstruatiecyclus hebben en dat vrouwen zich niet meer laten wijsmaken dat cyclusklachten erbij horen.’

Ik wil graag kennismaken

Daarom wil ik zo veel mogelijk vrouwen bereiken om ze te laten weten dat het belangrijk is om een gezonde en dus klachtenvrije menstruatiecyclus te hebben. De menstruatiecyclus is namelijk een afspiegeling van je hele gezondheid én de basis van je hele vrouw zijn. En als deze klachtenvrij verloopt, dan heb je daar je hele leven profijt van. Een klachtenvrije menstruatiecyclus is ook een belangrijke voorwaarde om zwanger te kunnen worden.

‘Mijn wens is dat er een volgende generatie vrouwen komt die zonder cyclusklachten opgroeien, omdat ze moeders hebben die nu wel weten dat dit niet normaal is en er dus niet bijhoort. Dat is het verschil dat ik wil maken.’  

Speciaal voor deze vrouwen heb ik hiervoor unieke en exclusieve 1 op 1 trajecten ontwikkeld, waarbij ik gebruik maak van een holistische methode, waarbij acupunctuur, voeding, leefstijl en coaching onderdeel van de trajecten zijn. En omdat ik naast acupuncturist ook natuurgeneeskundig therapeut ben, is mijn aanpak ook een combinatie van de Chinese geneeskunde, de Ayurveda en de Westerse Natuurgeneeskunde. En met mijn achtergrond en jarenlange ervaring als HR Manager coach ik je gedurende de trajecten, waardoor je je echt gedragen, gehoord en gesteund voelt. Dit maakt mijn trajecten zo uniek en succesvol waardoor jij je weer snel weer in Baalanz voelt. 

Ik werk altijd met een doel én met een resultaat! En ik ben telkens blij en zielsgelukkig als we jouw kinderwens hebben vervuld, als je optimaal hebt kunnen genieten van je zwangerschap, een fijne bevalling hebt gehad en als je een klachtenvrije menstruatie hebt. Het bericht: “ik ben zwanger”, ik heb een super fijne bevalling gehad of ik heb geen klachten meer, ontroert me nog elke keer.  Dat is de reden waarom ik zo blij ben met mijn werk.

De naam van mijn praktijk Baalanz heb ik ook niet zomaar gekozen: het is een knipoog naar mijn achternaam Van Baal. En ook naar de betekenis van balans, die belangrijk is om je goed te voelen en omdat het in de Chinese geneeskunde altijd gaat om het herstellen van de balans. Want als jij in balans bent dan voel je je energiek, gelukkig en kun je optimaal van het leven genieten.

Naast acupuncturist en therapeut, ben ik natuurlijk ook gewoon Aggie: vrouw, partner, dochter, zus, vriendin, tante en nicht. Ik hou van plezier maken, geniet van diepgaande gesprekken, heb een gezonde dosis humor, hou van lekker eten en van de mooie dingen in het leven.

Nog meer weetjes over mij

 • Geboren in 1964
 • Mijn werk is mijn passie
 • Heb een gezonde dosis humor, hou van plezier maken
 • Hou van diepgaande gesprekken
 • Ben enthousiast, spontaan, leergierig, resultaatgericht
 • Geniet van schoonheid zowel van binnen als buiten
 • Hou ontzettend van lekker eten
 • Eet niet graag zoet, maar hou van hartig
 • Drink graag een glaasje rode wijn
 • Heb een liefde voor mooie kleding
 • Kijk graag naar een goede film
 • Ben verslaafd aan boeken

Opleidingen

 • HBO opleiding Acupunctuur
 • HBO opleiding Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut
 • HBO Registeropleiding Medische en Psychosociale Basiskennis

Extra scholingen | specialisaties

 • Diagnose van gynaecologische klachten
 • Menstruele verstoringen
 • Vrouwelijke onvruchtbaarheid 
 • Zwangerschap en postpartum
 • Overgang | menopauze
 • Ondersteuning en begeleiding bij borstkanker
 • Vaginale aandoeningen
 • PCOS
 • Endometriose
 • Oor acupunctuur (auriculo)

“Aggie is heel professioneel en ontzettend lief! Ik voelde mij meteen thuis in haar mooie praktijk. Ze heeft mij enorm geholpen met mijn klachten. Dankbaar!”

Jeltje

“Mijn ervaring bij Baalanz is super positief! Aggie stelt me heel snel op mijn gemak waardoor ik de ruimte voel om alles open te bespreken. Ik krijg praktisch toepasbare tips die ik zelf makkelijk kan toepassen en waardoor ik zelf, naast de behandelingen, ook iets kan bijdragen aan hoe ik me voel. Aggie is professioneel en correct. Haar behandelingen hebben voor mij een enorm verschil gemaakt.”

Karlijn

“Prettige behandelingen en een fijne sfeer. Aggie denkt met je mee, probeert je echt te helpen, is zeer betrokken en je kan goed met Aggie praten.” 

Daisy

“Ik heb Aggie leren kennen als een mooie warme vrouw. Ze neemt alle tijd om naar je verhaal/vragen te luisteren om een goed beeld van je te krijgen. Ze vertelt en deelt veel kennis met je. Ik voelde me erg op mijn gemak bij haar. Ze heeft dan ook een prachtige werkkamer met een mooie sfeer. Aggie legt heel duidelijk uit wat en hoe ze te werk gaat. Ik heb de behandelingen als heel prettig ervaren. Ik voelde me na een behandeling veel beter. ”

Ria
Baalanz Kinderwens Traject
Behandelkamer Cyclus traject