Baalanz methode

“meer dan alleen acupunctuur”

Na jarenlange ervaring heb ik een unieke en holistische methode ontwikkeld: de Baalanz methode. Ik werk uitsluitend met exclusieve 1 op 1 trajecten omdat dit het meest succesvol is gebleken: mijn trajecten hebben allemaal een succespercentage van maar liefst 90% en hoger.

In de Baalanz methode combineer ik acupunctuur met voeding, leefstijl en coaching. Naast acupuncturist ben ik ook natuurgeneeskundig therapeut waardoor mijn behandelingen een combinatie van de Chinese geneeskunde, de Ayurveda en Westerse Natuurgeneeskunde is. Daarnaast zet ik ook aanvullend andere technieken of therapieën in zoals: homeopathie, orthomoleculaire therapie, energetische therapie, moxa therapie, chakra acupunctuur auriculotherapie (ooracupunctuur),

Met mijn achtergrond en jarenlange ervaring als HR Manager weet ik ook precies wat er nodig is om je succesvol te coachen. Waardoor je je echt gedragen, gehoord en gezien voelt en ook zichtbaar vooruitgang boekt.

Dit totaalpakket maakt mijn trajecten zo uniek en succesvol waardoor jij je weer snel weer in Baalanz voelt.

Over mij - Baalanz methode

Deze onderdelen maken deel uit van de Baalanz methode

Acupunctuur

Vast onderdeel van ieder traject is dat je wekelijks een acupunctuur behandeling krijgt afgestemd op jouw wens of jouw probleem. Deze behandelingen zorgen er direct voor dat je meer ontspannen bent en je veel beter voelt.

Voeding

Je krijgt voedingsadvies afgestemd op jouw specifieke situatie. Voeding is essentieel voor je hele gezondheid, maar is zeker ook belangrijk als je een kinderwens hebt, zwanger bent of cyclusklachten ervaart.

Leefstijl

Naast voedingsadvies krijg je ook leefstijladvies. Een gezonde leefstijl is mede de basis voor je hele gezondheid. Ik reik je veel tips aan die specifiek voor jouw situatie een enorm verschil gaan maken.

Coaching

In elk traject wordt je door mij gecoacht waardoor je je gedragen, gehoord en gesteund voelt. Hierdoor wordt je je ook meer bewust van onderliggende patronen.

Wat kun je van de trajecten en behandelingen verwachten?

Geen enkele vrouw is hetzelfde en daarom kijk ik naar jou als uniek persoon en maak een op jou afgestemd behandelplan. Dit zorgt ervoor dat we samen het maximale succes behalen.

Ik ontvang en behandel je in een informele en ontspannen sfeer, omdat ik het belangrijk vind dat je je op je gemak voelt. Je krijgt mijn volledige aandacht.

Een vast onderdeel van ieder traject is een behandeling met acupunctuur. Tijdens de behandeling lig je op een comfortabele behandelbank en na het plaatsen van de naaldjes, blijf je een tijdje liggen, zodat je in een diepe ontspanning komt met rustgevende muziek op de achtergrond. Hierdoor heeft de behandeling een maximaal effect én beleving.

Behandelkamer Cyclus traject

De behandelingen zijn altijd een moment van ontspanning, een resetmoment en tegelijkertijd werken we aan het vervullen van jouw kinderwens, een gezonde zwangerschap of een klachtenvrije menstruatie. Ik blijf volledig met mijn aandacht bij jou tijdens het consult en verblijf in dezelfde ruimte.

We starten in het eerste consult (intake) met veel vragen om een juiste diagnose te kunnen stellen.  Daarna geef ik je een eerste korte behandeling, zodat je al direct in ontspanning komt en kunt ervaren hoe een acupunctuur behandeling voelt.

In de vervolgconsulten hebben we een korte evaluatie om te kijken hoe het met je is gegaan na de vorige behandeling. Na iedere behandeling voel je namelijk direct een positief verschil, je voelt je meer ontspannen.  In de vervolgconsulten blijf je tussen de 20 en 30 minuten met de naaldjes liggen.

Wat levert de Baalanz methode je naast het oplossen van je klacht of het vervullen van je kinderwens nog extra op?

Naast het feit dat de behandelingen een echt zen moment zijn, verbeteren deze ook automatisch je hele fysieke en mentale gezondheid. Ik hoor van de vrouwen die ik behandel niet alleen dat de klacht waarvoor ze kwamen opgelost is, maar dat ze zich ook op veel meer vlakken beter voelen:

 • je kunt de “uit knop” weer vinden en daardoor beter ontspannen
 • je piekert minder en maakt je minder zorgen 
 • je kunt beter omgaan met tegenslagen
 • Je bent beter bestand tegen stress en je herstelt sneller na stressvolle perioden
 • je maakt je niet meer zo druk om (kleine) dingen
 • Je voelt je zekerder en je hebt meer vertrouwen
 • Je hebt weer meer plezier in het leven
 • Je voelt je gelukkiger waardoor  je weer optimaal kunt genieten
 • je gaat weer sporten of meer bewegen
 • je pakt een hobby op die je ooit leuk vond
 • je gaat weer studeren wat je al langer van plan was
 • je krijgt meer energie
 • je slaapt veel beter
 • je spijsvertering wordt beter
 • je immuunsysteem wordt versterkt

Laat mij je helpen met mijn bewezen effectieve Baalanz methode, zodat jij je weer energiek, blij, en helemaal jezelf voelt en weer vertrouwen in je lichaam hebt zodat je optimaal kunt genieten van het leven!

Ja, dat wil ik

Na de behandeling

Het is belangrijk om na de behandeling rustig aan te doen en geen intensieve inspanning te verrichten, ook geen intensieve sport, maar wandelen kan wel. De reden hiervan is dat je lichaam tijd nodig heeft om de acupunctuurbehandeling te laten inwerken En als je dezelfde dag ook nog gaat sporten of andere fysieke activiteiten gaat doen, dan kan dit negatieve invloed hebben op de acupunctuurbehandeling.   

Ook is het belangrijk om voldoende water te drinken na een behandeling. Door het drinken van water kun je makkelijker de afvalstoffen afvoeren die zijn vrijgekomen door de behandeling.

Door de trajecten voel jij je weer energiek, blij, helemaal jezelf en heb je weer vertrouwen in je lichaam.

Baalanz Kinderwens Traject
Behandelkamer Cyclus traject
Baalanz methode - Acupunctuur