Acupunctuur

“Acupunctuur herstelt jouw fysieke en mentale balans”

Werking van acupunctuur

Acupunctuur herstelt de balans tussen lichaam en geest en zorgt voor het vrij stromen van energie. Als je gezond bent is deze energie in balans en kan deze vrij stromen. Bij ziekte, pijn of emotionele spanningen is de energie uit balans.

Met acupunctuur kan het stromen van de energie worden beïnvloed. Waar te weinig energie is, kan energie toegevoegd worden en waar te veel energie is, kan deze weggehaald worden. Elk acupunctuurpunt heeft een specifieke werking en door een combinatie van punten te prikken, kan de balans hersteld worden. Acupunctuur werkt heel ontspannend en is niet pijnlijk, omdat ik gebruikmaak van zeer dunne naaldjes. 

Afhankelijk van de klacht, kan ik diverse  behandelingen inzetten zoals guasha, cupping en moxa. Maar ook voeding en leefstijl maken onderdeel uit van de Chinese geneeskunde. Het doel is het altijd het herstellen van de balans tussen lichaam en geest waardoor de energie vrij kan stromen.

Aggie van Baal

Effecten van acupunctuur

Acupunctuurbehandelingen hebben een opbouwend effect. Dit betekent dat het resultaat bij herhaalde behandelingen beter is dan bij een eenmalige behandeling. Vaak merk je al na een aantal behandelingen dat je beter slaapt en fitter wakker wordt, meer energie hebt, gemotiveerder bent om zaken aan te pakken, die al lang op de stapel liggen en een regelmatige stoelgang hebt. Ook kan het zijn dat het eten beter smaakt en jouw kijk op de wereld van normaal naar HD is gegaan.

Chinese geneeskunde

De Chinese geneeskunde is al meer dan 3000 jaar oud en is gebaseerd op een filosofie waarbij lichaam en geest een geheel zijn en waarbij bewustzijnsontwikkeling centraal staat. Ziekte kan veroorzaakt worden doordat je mentaal uit balans bent. Maar een fysieke klacht heeft ook grote invloed op de mentale gezondheid en kan deze in disbalans brengen. De Chinese geneeskunde is van oorsprong een preventieve geneeskunde.