Acupunctuur

“Acupunctuur speciaal voor vrouwen”

Dat acupunctuur heel goed helpt bij vrouwenklachten is nog steeds niet zo goed bekend. En dat terwijl er in de Chinese geneeskunde al meer dan 3000 jaar zelfs een aparte afdeling is voor vrouwengeneeskunde.

Als acupuncturist ben ik opgeleid om alle klachten te kunnen behandelen, maar ik heb er destijds heel bewust voor gekozen om mij te specialiseren in vrouwenklachten.

In mijn praktijk combineer ik de Chinese geneeskunde (TCM) met de Indiase geneeskunde (Ayurveda) en met de Westerse (energetische) natuurgeneeskunde! Juist omdat mijn ervaring is dat een combinatie hiervan een maximaal effect op de gezondheid heeft. Ik ben opgeleid in al deze drie oude geneeswijzen en heb deze verweven in mijn werkwijze en behandelingen. Deze geneeswijzen zijn al duizenden jaren oud en zijn gebaseerd op een holistische visie, hetgeen betekent dat lichaam en geest als een geheel worden gezien.

Daarom maak ik ook regelmatig gebruik van van homeopathie, orthomoleculaire therapie en aromatherapie om de hormonale en mentale balans te herstellen!

Werking van acupunctuur

Acupunctuur herstelt de balans tussen lichaam en geest en zorgt voor het vrij stromen van energie.

Met acupunctuur kan het stromen van de energie worden beïnvloed. Door het plaatsen van super dunne en steriele naaldjes op bepaalde acupunctuurpunten, kan de balans hersteld worden. Waar te weinig energie is, kan energie toegevoegd worden en waar te veel energie is (een blokkade), weggehaald worden. Elk acupunctuurpunt heeft een specifieke werking en door een combinatie van punten te prikken, kan de balans hersteld worden. Acupunctuur is niet pijnlijk door de super dunne naaldjes en werkt heel ontspannend.

Acupunctuur maakt een onderdeel uit van de Chinese geneeskunde (TCM) maar deze omvat nog veel meer zoals onder andere leefstijl, voedingsleer, bewegingsleer, ademtherapie, moxatherapie en ooracupunctuur.

Ben naar Aggie toegegaan voor mijn menstruatie en mentale klachten

Door de behandelingen ben ik me veel gemoedelijker gaan voelen en zijn mijn maandelijkse klachten ook verminderd.
Aggie geeft ook tips qua voeding, huid verzorging en ontspanning. Heel dankbaar dat ik bij haar ben geweest.

Sandra Caris

Ik ben toen spontaan zwanger geraakt

Ik ben naar Baalanz acupunctuur toegegaan voor hulp bij mijn kinderwens. Ik heb endometriose en zat in een iui traject. Tijdens de behandelingen voelde ik me ontspannen en had er alle vertrouwen in dat zwanger worden ging lukken. iui lukte niet en ik kwam op de wachtlijst voor ivf. Tijdens deze periode ben ik wel iedere week voor een behandeling naar Aggie gegaan. Ik ben toen spontaan zwanger geraakt. Ik zou zeker vrouwen verwijzen naar Aggie om daar voor klachten of ondersteuning in behandeling te gaan. Het contact met Aggie is prettig, en voelt vertrouwd.

Michelle Heuts-Bongers

Na een tijdje was de hoofdpijn verdwenen, ongelofelijk!

Na jaren met hoofdpijn kwam ik uiteindelijk bij Aggie uit en na een aantal behandelingen merkte ik meteen resultaat. Na een tijdje was de hoofdpijn verdwenen, ongelofelijk! Nu ga ik preventief enkele keren per jaar en tevens ter ontspanningen. Ik zou haar zeker aanbevelen en doe dat ook altijd bij vrienden en bekenden.

Maud Willems

Bij Aggie onder behandeling voor Adenomyose

Na jaren vanalles geprobeerd te hebben via internet bij Baalanz terecht gekomen. Meteen met Aggie een goede klik, ze luistert naar wat je zegt en begrijpt je gevoel en doet er alles aan om het beste resultaat te kunnen behalen. Ondanks dat ik pas een korte periode onder behandeling ben merk ik al resultaten. Ook de arts in het ziekenhuis heeft de verbetering bevestigd. Ben heel dankbaar voor deze begeleiding en behandeling en zou het zeker aanraden!

Nicole Caris

Ik voelde ruimte en kon me weer volledig ontspannen

Aggie is een zeer lieve rustige vrouw. Ik kwam met mentale klachten bij Aggie en voelde werkelijk tijdens de behandelingen al verlichting, ik voelde ruimte en kon me weer volledig ontspannen! Mijn lichamelijke klachten ten gevolge van mentale problemen namen direct af.

Imke Jacobs

Menstruele klachten heb ik vooralsnog niet meer

Ik zocht naar fysieke en mentale verbetering. Door al eerdere positieve ervaring met acupunctuur was ik nu zoekende naar een bekwame professional voor het vrouwelijk lichaam. Aggy houdt tijdens haar consultanten de balans tussen achterhalen van klachten/oorzaken en de behandeling/toepassing van de naalden, heel prettig! Menstruele klachten heb ik vooralsnog niet meer (buikkrampen) en ervaar meer innerlijke rust, behoorlijke vooruitgang dus.

Petra Willems

Overgangsklachten en meer balans te vinden

In totaal 5 behandelingen gekregen. Na de eerste keer had ik al resultaat. De kundigheid van Aggie is heel rijk. Geeft informatie waar je behoefte aan hebt en legt uit waar dingen vandaar komen. Voor mij bepaalde logica bewustwording.

Dorien van Soest

Al een hele tijd sukkelde ik met mijn hormonale balans

Ik kwam via een tip van iemand anders bij Aggie terecht. Een paar jaar geleden stopte ik met anticonceptie omdat ik graag mijn natuurlijke cyclus weer wilde voelen.

Echter kwam deze cyclus niet terug zoals ik hem gewend was en had ik veel bijkomende klachten. Ik was ten einde raad en bijna zelfs op het punt om weer anticonceptie te gaan gebruiken.

Gelukkig kwam ik bij Aggie terecht. Dit voelde als een geschenk uit de hemel. Al gauw merkte ik na een paar behandelingen verschil. Klachten begonnen af te nemen en mijn humeur verbeterde weer. Wat was ik blij.

De moment bij Aggie vond ik heel fijn en aangenaam. Een ontspannen sfeer zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde. Aggie is een heel prettig persoon en we hadden fijne gesprekken.

Na een tijd stopte de sessies want het resultaat dat we voor ogen hadden was bereikt. Ik heb GEEN menstruatie klachten meer en mijn menstruatie is weer zoals hij hoort te zijn.

Ontzettend dankbaar hiervoor!

HSP Rocks

De rust keerde terug in het lichaam en het kon zich focussen op het herstel

Na mijn zwangerschap ben ik terecht gekomen bij Baalanz op advies van mijn verloskundige. Ik zocht hulp met betrekking tot mijn acute borstontsteking, die telkens maar bleef op spelen. Ik ben wekelijks, door Aggie, behandeld en de resultaten waren ongelofelijk.

De rust keerde terug in het lichaam en het kon zich focussen op het herstel. Ik heb veel informatie gekregen ook met betrekking tot de kwaliteit van de eicel verbetering. Aggie is zeer bekwaam en heeft veel kennis in huis. Behandelingen zijn ontzettend positief ervaren en ik zal tijdig terugkeren voor het voorzetten van onze kinderwens, om het lichaam een rustige en evenwichtige start te geven aan een volgende zwangerschap. Aggie bedankt!

Baalanz is zeer zeker aan te bevelen voor alle vrouwen die met diverse lichamelijke problematiek leven. Geef jezelf de kans, bij mij heeft het positief uitgepakt.

Balk Dahmen

Na een aantal behandelingen al een hele grote verbetering

Na vele jaren hoofdpijnklachten (migraine en spanningshoofdpijn) via internet bij Baalanz terecht gekomen. Nu na een aantal behandelingen al een hele grote verbetering. Aggie vraagt en luistert goed voor iedere behandeling en stemt de behandeling daarop af. Ook de verdere adviezen zijn super! Ben er helemaal blij mee en kan dan Baalanz acupunctuur ook zeker aanbevelen.

Marian Derks

Ik kwam voor hormonale migraine en vermoeidheid bij Aggy

De behandelingen zorgden voor ontspanning, minder klachten en meer energie. Aggy legt op een prettige en rustige manier uit hoe ze te werk gaat, luistert goed naar je klachten en stemt de behandeling per keer af wat er nodig is. Ik had nog niet eerder behandelingen van een acupuncturist gehad, maar ik kan Aggy aan iedereen aanbevelen.

Mireille Begheijn

Mijn laatste optie was baarmoeder verwijderen

Ik kwam bij Aggie tetecht, omdat ik ontzettend veel pijn had tijdens menstruatie en ontzettend beroerd was. Dit gepaard met hevig bloedverlies. Alles geprobeerd. Mijn laatste optie was baarmoeder verwijderen. Na een aantal behandelingen gaat het stukken beter. Veel minder pijn. Normaal bloedverlies. Kortom ben ik ontzettend blii dat ik bij Aggie onder behandeling ben geweest. Aggie is ontzettend lief en legt alles heel goed uit.

Nogmaals bedankt Aggie.
Hoop dat je nog veel vrouwen mag helpen.

Karin Piels

Aggie is een hele fijne vrouw waar je alles mee kunt bespreken

Ik ben bij Baalanz terecht gekomen na mijn borstkankertraject, door de medicatie Tamoxifen kwam ik vervroegd in de overgang en kreeg ik te maken met nachtzweten en opvliegers. Sinds ik bij Aggie kom gaat het een stuk beter hiermee. Aggie is een hele fijne vrouw waar je alles mee kunt bespreken. Ik kan haar zeer zeker aanbevelen voor vrouwen die maken hebben met overgangsklachten.

Mo Verhaeg

Ben je als zelfbewuste vrouw op zoek naar meer balans?

En wil je graag aandacht en tijd in een informele en ontspannen sfeer? Je bent van harte welkom.

Afspraak maken