Acupunctuur

Onderdeel van mijn unieke en holistische Baalanz methode

Acupunctuur voor vrouwen

Vrouwengeneeskunde is een aparte afdeling en specialisatie in de Chinese geneeskunde. In deze geneeskunde is er veel aandacht voor vrouwengezondheid en worden vrouwenklachten al meer dan 3000 jaar met succes behandeld.

Zowel in de Chinese geneeskunde alsook in de Ayurveda en de Natuurgeneeskunde wordt de vrouw vanuit een holistische visie bekeken, hetgeen betekent dat lichaam en geest als een geheel wordt gezien en ook als zodanig wordt behandeld. 

De Chinese geneeskunde bestaat uit veel meer dan alleen acupunctuur. Hieronder valt ook onder andere moxa therapie, voedingsleer, leefstijl etc. 

Acupunctuur maakt samen met voeding, leefstijl en coaching onderdeel uit van mijn unieke en holistische methode.  

Meer over de Baalanz methode
Acupunctuur werking

Werking van acupunctuur

In de Chinese geneeskunde wordt er gewerkt vanuit het meridiaan systeem. Meridianen zijn energiebanen die door je lichaam lopen en verbonden zijn met de organen. Deze meridianen zijn ook vernoemd naar het orgaan waarmee ze verbonden zijn zoals bijvoorbeeld de Niermeridiaan, de Levermeridaan, de Hartmeridiaan etc.

Door deze meridianen stroomt energie (Qi)  en door acupunctuurpunten die op de meridianen liggen te prikken, wordt energie (Qi) in beweging gebracht of wordt er energie toegevoegd.

Door een acupunctuurpunt te prikken, wordt er een prikkel aan het lichaam gegeven, waardoor het zelf genezend vermogen van het lichaam in werking wordt gezet. Elk acupunctuurpunt heeft een specifieke werking en door een combinatie van punten te prikken (een puntformule), die afgestemd is op jouw probleem, wordt de balans hersteld, zodat jouw klachten oplossen.

Acupunctuurpunten hebben ook allemaal namen die verwijzen naar een fysieke, mentale of spirituele betekenis en werking.

Ben je nieuwsgierig naar wat acupunctuur voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.  

Ik wil graag kennismaken

Review

“Wat een bijzondere ervaring was het om Aggie’s acupunctuurpraktijk te ontdekken. Ik was altijd wat huiverig voor het idee van acupunctuur, maar mijn ontmoeting met Aggie heeft mijn perceptie Volledig veranderd. Bij binnenkomst in haar behandelruimte werd ik meteen verwelkomd door een warme en uitnodigende sfeer. Aggie zelf is een buitengewoon betrokken en begripvolle professional. Ze nam de tijd om naar mijn verhaal en mijn klachten te luisteren en legde geduldig uit hoe de behandelingen verlopen. Haar deskundige advies en waardevolle tips waren van onschatbare waarde voor mij. Ik herinner me nog toen de eerste naaldjes werden ingebracht, voelde ik wat spanning, omdat ik niet wist wat ik kon verwachten. Maar die angst bleek volkomen ongegrond. De acupunctuursessies waren verrassend aangenaam en ontspannend. De tijd die ik op de behandeltafel doorbracht met de naaldjes was zelfs een waardevol cadeau, een moment van pure ontspanning en rust. Aggie heeft me in verschillende sessies geholpen met mijn cyclusklachten. Haar warme persoonlijkheid en aangename benadering maakten elke sessie erg vertrouwd. Dankzij Aggie voelde ik me niet alleen lichamelijk beter, maar ook geestelijk meer in balans. Ik ben haar enorm dankbaar voor haar toewijding en professionele zorg. Ik kan Aggie van harte aanbevelen aan elke vrouw met cyclusklachten, zowel fysiek als mentaal. Haar deskundigheid en empathie maken echt het verschil, en ik ben zo dankbaar dat ik haar heb leren kennen”.

Indra
Meer reviews