Vrouwenklachten

“Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van vrouwenklachten in elke levensfase”

Cyclus & menstruatie 

Acupunctuur reguleert de menstruatiecyclus en helpt bij menstruatieklachten zoals een onregelmatige of geen menstruatie, veel bloedverlies, pijnlijke menstruatie, donker bloed met grote stolsels.  Acupunctuur helpt ook bij PMS en PMDD klachten zoals prikkelbaarheid, kort lontje, pijnlijke of gezwollen borsten, opgeblazen gevoel, migraine, stemmingswisselingen, zwaarmoedig gevoel.

Kinderwens & vruchtbaarheid

Acupunctuur optimaliseert de vruchtbaarheid en vergroot daarmee de kans op een zwangerschap en een goede innesteling. Acupunctuur zorgt voor een goede doorbloeding van baarmoeder en eierstokken, verbetering van de kwaliteit van de eicellen, voldoende opbouw van het baarmoederslijmvlies, versterking van het immuunsysteem én vermindering van stress. Ook biedt acupunctuur ondersteuning bij IVF, ICSI en IUI. Acupunctuur vermindert de  bijwerkingen van de hormoonmedicatie en zorgt voor meer ontspanning.

Mentale & emotionele klachten

Acupunctuur helpt bij stress, niet kunnen afschakelen, angsten, onzekerheid, prikkelbaarheid, frustraties, kort lontje, veel piekeren of zorgen maken, onrust,  concentratieproblemen, verminderd geheugen. Acupunctuur helpt heel goed om beter te kunnen ontspannen, stress te reduceren en de belastbaarheid bij stress te verhogen. Ook zorgt het voor een sneller herstel na stressvolle perioden. Een behandeling met acupunctuur heeft een sterk harmoniserende, balancerende en ontspannende werking. Het kalmeert je geest, herstelt je bewustzijn en stopt malende gedachten.

Migraine | hoofdpijn

Acupunctuur biedt een oplossing voor migraine en hoofdpijn en vooral als deze veroorzaakt worden door een hormonale disbalans. Deze vorm van hoofdpijn ontstaat dan meestal voor of tijdens de menstruatie. Maar ook na de menstruatie kan hoofdpijn ontstaan, maar dit is vaak een mildere vorm van hoofdpijn. Daarnaast werkt acupunctuur ook goed bij migraine en hoofdpijn als deze door emotionele spanningen worden veroorzaakt.

Zwangerschap, bevalling & postpartum

Acupunctuur biedt ondersteuning tijdens en na de zwangerschap en is veilig voor moeder én kind. Acupunctuur helpt bij zwangerschapsklachten zoals misselijkheid en braken, vermoeidheid, miskraampreventie, stress, slaapproblemen, obstipatie, rugpijn, stuitligging. Acupunctuur helpt ook als voorbereiding op de bevalling. Na de bevalling zorgt acupunctuur voor een goed herstel en helpt bij klachten zoals vermoeidheid, borstontsteking, problemen bij de borstvoeding, postnatale depressie. 

Overgang & menopauze

Acupunctuur werkt goed bij overgangsklachten zoals opvliegers, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, onrust, verminderd geheugen, vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, darmklachten, gewricht- en spierklachten, vaginale klachten, blaasontstekingen, incontinentie, stress- en spanning.

Endometriose & adenomyose

Acupunctuur vermindert de pijnklachten tijdens de menstruatie en ovulatie bij zowel endometriose als adenomyose en reguleert de menstruatiecyclus.

PCOS

Acupunctuur in combinatie met voeding- en leefstijladvies biedt een goede ondersteuning bij PCOS (Polycysteus ovarium syndroom). Acupunctuur stimuleert de eisprong en reguleert de menstruatiecyclus.  

Lichen Sclerosus

Acupunctuur vermindert de jeukklachten bij Lichen sclerosus en zorgt voor een betere doorbloeding van het genitale gebied.

Al een hele tijd sukkelde ik met mijn hormonale balans

Ik kwam via een tip van iemand anders bij Aggie terecht. Een paar jaar geleden stopte ik met anticonceptie omdat ik graag mijn natuurlijke cyclus weer wilde voelen.

Echter kwam deze cyclus niet terug zoals ik hem gewend was en had ik veel bijkomende klachten. Ik was ten einde raad en bijna zelfs op het punt om weer anticonceptie te gaan gebruiken.

Gelukkig kwam ik bij Aggie terecht. Dit voelde als een geschenk uit de hemel. Al gauw merkte ik na een paar behandelingen verschil. Klachten begonnen af te nemen en mijn humeur verbeterde weer. Wat was ik blij.

De moment bij Aggie vond ik heel fijn en aangenaam. Een ontspannen sfeer zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde. Aggie is een heel prettig persoon en we hadden fijne gesprekken.

Na een tijd stopte de sessies want het resultaat dat we voor ogen hadden was bereikt. Ik heb GEEN menstruatie klachten meer en mijn menstruatie is weer zoals hij hoort te zijn.

Ontzettend dankbaar hiervoor!

HSP Rocks

Overgangsklachten en meer balans te vinden

In totaal 5 behandelingen gekregen. Na de eerste keer had ik al resultaat. De kundigheid van Aggie is heel rijk. Geeft informatie waar je behoefte aan hebt en legt uit waar dingen vandaar komen. Voor mij bepaalde logica bewustwording.

Dorien van Soest

Ben naar Aggie toegegaan voor mijn menstruatie en mentale klachten

Door de behandelingen ben ik me veel gemoedelijker gaan voelen en zijn mijn maandelijkse klachten ook verminderd.
Aggie geeft ook tips qua voeding, huid verzorging en ontspanning. Heel dankbaar dat ik bij haar ben geweest.

Sandra Caris

Ik ben toen spontaan zwanger geraakt

Ik ben naar Baalanz acupunctuur toegegaan voor hulp bij mijn kinderwens. Ik heb endometriose en zat in een iui traject. Tijdens de behandelingen voelde ik me ontspannen en had er alle vertrouwen in dat zwanger worden ging lukken. iui lukte niet en ik kwam op de wachtlijst voor ivf. Tijdens deze periode ben ik wel iedere week voor een behandeling naar Aggie gegaan. Ik ben toen spontaan zwanger geraakt. Ik zou zeker vrouwen verwijzen naar Aggie om daar voor klachten of ondersteuning in behandeling te gaan. Het contact met Aggie is prettig, en voelt vertrouwd.

Michelle Heuts-Bongers

Menstruele klachten heb ik vooralsnog niet meer

Ik zocht naar fysieke en mentale verbetering. Door al eerdere positieve ervaring met acupunctuur was ik nu zoekende naar een bekwame professional voor het vrouwelijk lichaam. Aggy houdt tijdens haar consultanten de balans tussen achterhalen van klachten/oorzaken en de behandeling/toepassing van de naalden, heel prettig! Menstruele klachten heb ik vooralsnog niet meer (buikkrampen) en ervaar meer innerlijke rust, behoorlijke vooruitgang dus.

Petra Willems

De rust keerde terug in het lichaam en het kon zich focussen op het herstel

Na mijn zwangerschap ben ik terecht gekomen bij Baalanz op advies van mijn verloskundige. Ik zocht hulp met betrekking tot mijn acute borstontsteking, die telkens maar bleef op spelen. Ik ben wekelijks, door Aggie, behandeld en de resultaten waren ongelofelijk.

De rust keerde terug in het lichaam en het kon zich focussen op het herstel. Ik heb veel informatie gekregen ook met betrekking tot de kwaliteit van de eicel verbetering. Aggie is zeer bekwaam en heeft veel kennis in huis. Behandelingen zijn ontzettend positief ervaren en ik zal tijdig terugkeren voor het voorzetten van onze kinderwens, om het lichaam een rustige en evenwichtige start te geven aan een volgende zwangerschap. Aggie bedankt!

Baalanz is zeer zeker aan te bevelen voor alle vrouwen die met diverse lichamelijke problematiek leven. Geef jezelf de kans, bij mij heeft het positief uitgepakt.

Balk Dahmen

Ik kwam voor hormonale migraine en vermoeidheid bij Aggy

De behandelingen zorgden voor ontspanning, minder klachten en meer energie. Aggy legt op een prettige en rustige manier uit hoe ze te werk gaat, luistert goed naar je klachten en stemt de behandeling per keer af wat er nodig is. Ik had nog niet eerder behandelingen van een acupuncturist gehad, maar ik kan Aggy aan iedereen aanbevelen.

Mireille Begheijn

Mijn laatste optie was baarmoeder verwijderen

Ik kwam bij Aggie tetecht, omdat ik ontzettend veel pijn had tijdens menstruatie en ontzettend beroerd was. Dit gepaard met hevig bloedverlies. Alles geprobeerd. Mijn laatste optie was baarmoeder verwijderen. Na een aantal behandelingen gaat het stukken beter. Veel minder pijn. Normaal bloedverlies. Kortom ben ik ontzettend blii dat ik bij Aggie onder behandeling ben geweest. Aggie is ontzettend lief en legt alles heel goed uit.

Nogmaals bedankt Aggie.
Hoop dat je nog veel vrouwen mag helpen.

Karin Piels

Bij Aggie onder behandeling voor Adenomyose

Na jaren vanalles geprobeerd te hebben via internet bij Baalanz terecht gekomen. Meteen met Aggie een goede klik, ze luistert naar wat je zegt en begrijpt je gevoel en doet er alles aan om het beste resultaat te kunnen behalen. Ondanks dat ik pas een korte periode onder behandeling ben merk ik al resultaten. Ook de arts in het ziekenhuis heeft de verbetering bevestigd. Ben heel dankbaar voor deze begeleiding en behandeling en zou het zeker aanraden!

Nicole Caris

Aggie is een hele fijne vrouw waar je alles mee kunt bespreken

Ik ben bij Baalanz terecht gekomen na mijn borstkankertraject, door de medicatie Tamoxifen kwam ik vervroegd in de overgang en kreeg ik te maken met nachtzweten en opvliegers. Sinds ik bij Aggie kom gaat het een stuk beter hiermee. Aggie is een hele fijne vrouw waar je alles mee kunt bespreken. Ik kan haar zeer zeker aanbevelen voor vrouwen die maken hebben met overgangsklachten.

Mo Verhaeg

Ben je als zelfbewuste vrouw op zoek naar meer balans?

En wil je graag aandacht en tijd in een informele en ontspannen sfeer? Je bent van harte welkom.

Afspraak maken