Vrouwenklachten

“Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van vrouwenklachten in elke levensfase”

Menstruatie

Een menstruatie mag niet pijnlijk zijn, geen heftige bloedingen veroorzaken en mag vooral de dagelijkse activiteiten niet verstoren. Acupunctuur helpt bij menstruatieklachten zoals een te korte of te lange cyclus, onregelmatige menstruatie, hevig of weinig bloedverlies, pijnlijke menstruatie, hoofdpijn of vermoeidheid voor, tijdens of na de menstruatie. 

PMS

Het premenstrueel syndroom (PMS) is een verzamelnaam voor klachten die optreden voor de menstruatie en verdwijnen na het doorkomen van de menstruatie. Acupunctuur helpt bij prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, somberheid, pijnlijke of gespannen borsten, opgeblazen gevoel, darmklachten, hoofdpijn, slaapproblemen, eetbuien, vermoeidheid.

Zwangerschap & bevalling

Acupunctuur heeft goede resultaten bij zwangerschapsklachten zoals misselijkheid, vermoeidheid, oedeem, slapeloosheid, stuitligging, postnatale depressie. Maar ook als er geen klachten zijn, biedt acupunctuur ondersteuning en begeleiding voor, tijdens en na de zwangerschap. Tevens rondom de bevalling zoals de voorbereiding op de bevalling en het bevorderen van een goed herstel na de bevalling.

Menopauze

Acupunctuur werkt goed bij overgangsklachten zoals opvliegers, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, onrust, verminderd geheugen, vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, darmklachten, gewricht- en spierklachten, vaginale klachten, blaasontstekingen, incontinentie, stress- en spanning.

Andere gynaecologische klachten

Ook werkt acupunctuur goed bij andere gynaecologische klachten zoals verzakking van baarmoeder of blaas, vaginale klachten, pijnlijke borsten, blaasontsteking, urine-incontinentie, endometriose, PCOS, lichen sclerosus. 

Borstkanker

Acupunctuur is een goede ondersteuning voor, tijdens en na de reguliere behandelingen. Acupunctuur helpt om de bijwerkingen te verminderen van een borstoperatie, chemotherapie, bestraling en/of hormoontherapie. Daarnaast zorgt acupunctuur er ook voor dat je meer ontspannen bent en het helpt malende gedachten te stoppen. 

Slaapproblemen

Acupunctuur heeft goede resultaten bij slaapproblemen. Door de diverse levensfasen zoals menstruatie, zwangerschap en menopauze en de daarmee gepaard gaande hormoon-schommelingen, zijn vrouwen vaak gevoeliger voor slaapproblemen. Slaapproblemen zoals niet goed kunnen inslapen, vaak wakker worden, onrustig slapen, veel dromen of vroeg wakker worden en niet meer kunnen slapen.

Vermoeidheid

Acupunctuur helpt bij vermoeidheid. Vrouwen hebben over het algemeen vaker last van vermoeidheid door de hormoonschommelingen. In de Chinese Geneeskunde zijn er veel verschillende oorzaken voor vermoeidheid. De oorzaak kan een tekort of een stagnatie zijn.

Vrouwenklachten

Hoofdpijn/migraine

Migraine komt ook meer voor bij vrouwen door de hormoonschommelingen. De eerste aanval ontstaat vaak in de puberteit. Voor sommige vrouwen valt de migraine aanval samen met de menstruele cyclus. Migraine kent veel oorzaken, zo kunnen onder andere emotionele spanningen ook een aanval uitlokken.

Mentale klachten

Mentale klachten zijn een van de belangrijkste ziekteoorzaken in de Chinese Geneeskunde. Acupunctuur helpt bij angsten en onzekerheid, prikkelbaarheid, frustraties, veel piekeren of veel zorgen maken, onrust, zwaarmoedig gevoel, concentratieproblemen, verminderd geheugen, stress. Acupunctuur zorgt voor ontspanning, waardoor de energie weer gaat stromen en je fysiek en mentaal weer beter in je vel komt te zitten.

Overige klachten

De Word Health Organization (WHO) heeft een lijst opgesteld met ziekten en aandoeningen die goed behandeld kunnen worden met acupunctuur. In 2003 verscheen er een uitgebreid rapport, waarin de effectiviteit van acupunctuur wordt erkend.