Vrouwenklachten

“Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van vrouwenklachten in elke levensfase”

Menstruatie & PMS

Acupunctuur reguleert de menstruatie en helpt bij menstruatieklachten zoals een te korte of te lange cyclus, een onregelmatige menstruatie, veel bloedverlies, pijnlijke menstruatie, hoofdpijn of vermoeidheid. Acupunctuur helpt ook bij PMS klachten zoals prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, zwaarmoedig gevoel, pijnlijke of gespannen borsten, opgeblazen gevoel, migraine.

Kinderwens & vruchtbaarheid

Acupunctuur optimaliseert de vruchtbaarheid en vergroot daarmee de kans op een zwangerschap en een goede innesteling. Acupunctuur zorgt voor een goede doorbloeding van baarmoeder en eierstokken, verbetering van de kwaliteit van de eicellen, voldoende opbouw van het baarmoederslijmvlies, versterking van het immuunsysteem én vermindering van stress. Ook biedt acupunctuur ondersteuning bij IVF, IUI en ICSI.

Zwangerschap & bevalling

Acupunctuur biedt ondersteuning voor, tijdens en na de zwangerschap. Het helpt bij klachten zoals misselijkheid, vermoeidheid, oedeem, slapeloosheid, stuitligging, postnatale depressie, problemen met borstvoeding. Maar ook ter voorbereiding op de bevalling en voor een goed herstel na de bevalling. 

Overgang

Acupunctuur werkt goed bij overgangsklachten zoals opvliegers, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, onrust, verminderd geheugen, vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, darmklachten, gewricht- en spierklachten, vaginale klachten, blaasontstekingen, incontinentie, stress- en spanning.

Gynaecologische aandoeningen

Acupunctuur vermindert klachten bij PCOS, endometriose, lichen sclerosus, vaginitis, vaginale jeuk, vulvodynie, candida, verzakking van baarmoeder, incontinentie.

Borstkanker

Acupunctuur is een goede ondersteuning voor, tijdens en na de reguliere behandelingen van borstkanker. Acupunctuur helpt om de bijwerkingen te verminderen van een borstoperatie, chemotherapie, bestraling en/of hormoontherapie. Daarnaast zorgt acupunctuur er ook voor dat je meer ontspannen bent en het helpt malende gedachten te stoppen. 

Mentale klachten

Emotionele spanningen zijn een van de belangrijkste ziekteoorzaken in de Chinese Geneeskunde. Acupunctuur helpt bij angsten en onzekerheid, prikkelbaarheid, frustraties, veel piekeren of veel zorgen maken, onrust, zwaarmoedig gevoel, concentratieproblemen, verminderd geheugen, stress. Acupunctuur zorgt voor ontspanning, waardoor de energie weer gaat stromen en je fysiek en mentaal weer beter in je vel komt te zitten.

Migraine | hoofdpijn

Migraine komt vooral veel voor bij vrouwen, vaak door een hormonale disbalans.  Migraine ontstaat dan meestal voor of tijdens de menstruatie. Maar ook andere oorzaken zoals emotionele spanningen kunnen een aanval uitlokken of de migraine verergeren. Migraine kan met acupunctuur goed verholpen worden. 

Vrouwenklachten

Slaapproblemen

Acupunctuur heeft goede resultaten bij slaapproblemen. Door de diverse levensfasen zoals menstruatie, zwangerschap en overgang zijn vrouwen vaak gevoeliger voor slaapproblemen. Slaapproblemen zoals niet goed kunnen inslapen, vaak wakker worden, onrustig slapen, veel dromen of vroeg wakker worden en niet meer kunnen slapen.

Vermoeidheid

Acupunctuur helpt bij vermoeidheid. Vrouwen hebben over het algemeen vaker last van vermoeidheid door de hormoonschommelingen. Maar ook vaak omdat ze alle ballen in de lucht willen houden door een te drukke baan, de zorg voor de kinderen, sociale activiteiten.