Natuurgeneeskunde

“Oost ontmoet West”

In mijn praktijk combineer ik de eeuwenoude Oosterse (Indiase en Chinese) geneeskunde met de moderne Westerse natuurgeneeskunde. Mijn ervaring is dat een combinatie van deze geneeswijzen een maximaal effect op de gezondheid heeft.

Natuurgeneeskunde heeft veel verschillende behandelmethoden om het lichaam aan te zetten tot zelfgenezing.  Een van de basisprincipes van de natuurgeneeskunde is dat een lichaam pas in balans als het vrij is van afvalstoffen en toxines. Dat is de kracht van de natuurgeneeskunde.

Ontgiften (detox)

In de natuurgeneeskunde wordt ziekte gezien als een gevolg van ophoping van afvalstoffen en toxines. Afvalstoffen ontstaan dagelijks door voeding, stress, medicatie, alcohol, luchtvervuiling, elektrosmog (computer, mobiele telefoon). Van nature ontgift het lichaam zichzelf via diverse uitscheidingssystemen zoals de longen, huid, slijmvliezen, nieren en de lever. Ziekte ontstaat pas wanneer het lichaam niet voldoende kracht heeft om zich van afvalstoffen en toxines te ontdoen.

Een overbelasting aan afvalstoffen en toxines die het lichaam niet op de normale manier kan uitscheiden, wordt na verloop van tijd opgeslagen in het bindweefsel. Deze dienen via ons lymfesysteem afgevoerd te worden. Een homeopathische ontgiftingskuur zorgt ervoor dat afvalstoffen en toxines worden afgevoerd. Hiervoor hoef je geen speciaal dieet te volgen of te vasten, maar het is wel belangrijk om hierbij voldoende water te drinken. Een ontgiftingskuur kun je het beste twee keer per jaar doen.

Voeding en leefstijl

Naast het ontgiften, is ook voeding van essentieel belang voor een goede gezondheid. In de natuurgeneeskunde is voeding jouw medicijn en jouw medicijn is jouw voeding. Voeding heeft ook veel invloed op onze dagelijkse energie en mentale gezondheid. Daarnaast geef ik leefstijladviezen over onder andere beweging, rust, slaapritme, borstgezondheid.