Cosmetische acupunctuur

“Mooi van binnen én van buiten!”

Tijdens de diverse levensfasen van de puberteit tot de menopauze kan de huid veranderen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn zoals een hormonale disbalans, energietekort, stress, medicijngebruik etc.

Zo wordt in de Chinese geneeskunde cosmetische acupunctuur al meer dan 3000 jaar toegepast. Het is een veilige behandeling om er jonger en stralender uit te zien! Deze behandeling wordt altijd gecombineerd met lichaams- en oor acupunctuur. Cosmetische acupunctuur is dan ook veel meer dan alleen een cosmetische procedure. De huid geeft de innerlijke conditie weer, schoonheid komt van binnenuit. Cosmetische acupunctuur verjongt dus van binnenuit! Daarom zijn ook deze behandelingen erop gericht om de fysieke en mentale balans te herstellen.

Cosmetische acupunctuur

  • verbetert de doorbloeding
  • stimuleert de collageenproductie
  • verstevigt de gezichtsspieren en de huid
  • vermindert kleine rimpels
  • verzacht diepe rimpels
  • vermindert hangende oogleden, wallen of kringen onder de ogen
  • littekens en pigmentvlekken worden minder zichtbaar.

In het eerste consult bespreek ik jouw wensen en verwachtingen, maar ik kijk ook naar eventuele onderliggende klachten. Ook maak ik gebruik van de gezichtsdiagnostiek (face reading) volgens de Chinese geneeskunde. Hiermee kan ik de dieper gelegen oorzaak aanpakken. Naast de cosmetische acupunctuurbehandeling, pas ik ook een ontspannende gezichtsmassage toe met guasha of cupping.

Cosmetische Acupunctuur

Het aantal behandelingen is afhankelijk van jouw wensen, de conditie van de huid en de hoeveelheid en diepte van de rimpels. Vaak zie je na één behandeling al resultaat: de huid heeft een “glow” en voelt strakker aan, de ogen zijn sprankelender en je voelt je meer ontspannen. De ervaring is dat meerdere behandelingen een diepere werking hebben en daardoor dus ook met een beter en langduriger resultaat.

Cosmetische acupunctuur kan niet worden toegepast bij zwangerschap, diabetes,  ernstige hartaandoeningen, hoge bloeddruk of migraine (hiervoor kun je eerst behandeld worden). Ook dien je na een botoxbehandeling of cosmetische chirurgische ingreep  minimaal 6 maanden te wachten voordat je een cosmetische acupunctuurbehandeling kunt ondergaan.