Behandelingen

“Acupunctuur herstelt jouw fysieke en mentale balans.”

In het eerste consult bespreken we jouw klacht. Ik kijk naar zowel fysieke als mentale klachten en neem daarin een stuk bewustzijnsontwikkeling mee. Hiervoor zal ik ook vragen stellen die niet direct met de klacht te maken hebben, maar die in de Chinese geneeskunde van essentieel belang zijn. Vaak merk je na één behandeling al effect, maar om ook de dieper gelegen oorzaak te kunnen aanpakken, zijn er meestal meer behandelingen nodig. Acupunctuurbehandelingen hebben dan ook een opbouwend effect. 

Afhankelijk van de klacht, kan ik naast de acupunctuur ook andere behandelingen inzetten die allemaal onderdeel uitmaken van de Chinese geneeskunde. Deze behandelingen zijn altijd op elkaar afgestemd en vullen elkaar aan.

Moxa

Moxa is een bijvoetkruid met een verwarmende werking. Moxa versterkt het immuunsysteem, verbetert de bloedcirculatie, verwarmt het lichaam en stimuleert de lichaamsprocessen. Moxa werkt goed bij vermoeidheid, menstruatieklachten, spier- en gewrichtspijn, stress, burn-out, blokkades door littekens, maar ook bij een stuitligging om de baby te laten draaien.

Guasha

Bij een guashabehandeling wordt de huid met een speciale steen en kruidenolie behandeld. Guasha heeft een ontgiftende werking, stimuleert het immuunsysteem, zorgt voor een betere doorstroming van energie en bloed en stimuleert de werking van de organen. 

Cupping

Bij een cupping behandeling worden er kunststoffen of siliconen cups op de huid geplaatst en deze cups worden vacuüm getrokken. Cupping stimuleert de doorbloeding en versterkt het immuunsysteem,  waardoor afvalstoffen afgevoerd worden. 

Oor acupunctuur

De acupunctuurpunten op de oorschelp corresponderen met specifieke organen, functies en systemen.  Oor acupunctuur heeft onder andere goede resultaten bij mentale klachten en hormonale klachten. Bij elke behandeling pas ik oor acupunctuur toe voor extra ontspanning.

Behandelingen

Stress reducerende behandeling

Acupunctuur helpt goed om je beter te kunnen ontspannen, stress te reduceren en de belastbaarheid bij stress te verhogen. Ook zorgt het voor een sneller herstel na stressvolle perioden. Deze behandeling heeft een sterk harmoniserende, balancerende en ontspannende werking. Het kalmeert je geest, herstelt je bewustzijn en stopt malende gedachten. Het is een echt resetmoment.

Voeding & leefstijl

Voeding en leefstijl maken een belangrijk onderdeel uit van de Chinese geneeskunde. Voeding heeft veel invloed op de energie en mentale gezondheid. Het gaat in de Chinese geneeskunde niet om een bepaald dieet, maar om een geleidelijke aanpassing in het voedingspatroon. Maar ook voldoende beweging is belangrijk. Een goede balans tussen activiteit en ontspanning is daarbij essentieel.

Littekenbehandeling

Littekens zijn vaak een verstoring van de energiedoorstroming. Een litteken door een keizersnede is daar een voorbeeld van. Hierbij zijn er meestal 3 meridianen onderbroken, waardoor er klachten kunnen ontstaan. Door het litteken met acupunctuur en moxa te behandelen, wordt de doorbloeding van het litteken verbeterd en wordt het litteken vaak ook veel minder zichtbaar. Ook kunnen klachten op andere plaatsen in het lichaam verdwijnen.

Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur verbetert de doorbloeding, stimuleert de collageenproductie, verstevigt de gezichtsspieren en de huid, vermindert kleine rimpels, verzacht diepe rimpels, vermindert hangende oogleden, wallen of kringen onder de ogen, littekens en pigmentvlekken worden minder zichtbaar.
Lees meer over cosmetische acupunctuur >

 

Chakra acupunctuur

Chakra’s sturen het endocriene systeem aan en hebben daardoor ook veel invloed op de hormonale balans. Bij chakra acupunctuur maak ik gebruik van een combinatie van het Indiase chakrasysteem met de Chinese acupunctuur. Chakra acupunctuur richt zich op bewustzijnsontwikkeling. Een goed functionerend chakra is de basis voor een goede lichamelijke en mentale gezondheid. Acupunctuur werkt goed voor het versterken en balanceren van de chakra’s.