Behandelingen

“Acupunctuur herstelt jouw fysieke en mentale balans.”

In het eerste consult bespreken we jouw klacht. Ik kijk naar zowel fysieke als mentale klachten en neem daarin een stuk bewustzijnsontwikkeling mee. Hiervoor zal ik ook vragen stellen die niet direct met de klacht te maken hebben, maar die in de Chinese geneeskunde van essentieel belang zijn. Vaak merk je na één behandeling al effect, maar om ook de dieper gelegen oorzaak te kunnen aanpakken, zijn er meestal meer behandelingen nodig. Acupunctuurbehandelingen hebben dan ook een opbouwend effect. 

Afhankelijk van de klacht, kan ik diverse behandelingen en technieken inzetten die allemaal onderdeel uitmaken van de Chinese geneeskunde. Deze behandelingen zijn altijd op elkaar afgestemd en vullen elkaar aan.

Oor acupunctuur

De acupunctuurpunten op de oorschelp corresponderen met specifieke organen, functies en systemen.  Oor acupunctuur heeft onder andere goede resultaten bij mentale klachten, gewrichtsklachten, pijnklachten. Bij elke behandeling pas ik oor acupunctuur toe voor extra ontspanning.

Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur verbetert de doorbloeding, stimuleert de collageenproductie, verstevigt de gezichtsspieren en de huid, vermindert kleine rimpels, verzacht diepe rimpels, vermindert hangende oogleden, wallen of kringen onder de ogen, littekens en pigmentvlekken worden minder zichtbaar.
Lees meer over cosmetische acupunctuur >

Behandelingen

Chakra acupunctuur

Chakra’s sturen het endocriene systeem aan en hebben daardoor ook een enorme invloed op de hormonale balans en daardoor ook op gynaecologische en andere vrouwenklachten. Bij chakra acupunctuur maak ik gebruik van een combinatie van het Indiase chakrasysteem met de Chinese acupunctuur. Chakra acupunctuur richt zich op bewustzijnsontwikkeling. Een goed functionerend chakra is de basis voor een goede lichamelijke en mentale gezondheid. Acupunctuur werkt goed voor het versterken en balanceren van de chakra’s.

Acupunctuur en stress

Acupunctuur helpt goed om je beter te kunnen ontspannen, stress te reduceren en de belastbaarheid bij stress te verhogen. Ook zorgt het voor een sneller herstel na stressvolle perioden. Deze behandeling heeft een sterk harmoniserende, balancerende en ontspannende werking. Het kalmeert je geest, herstelt je bewustzijn en stopt malende gedachten. Het is een echt resetmoment.

Moxa

Moxa is een bijvoetkruid met een verwarmende werking en wordt ingezet bij diverse klachten. Moxa versterkt het immuunsysteem, verbetert de bloedcirculatie, verwarmt het lichaam en stimuleert de lichaamsprocessen. Moxa werkt goed bij vermoeidheid, darmklachten, menstruatieklachten, spier- en gewrichtspijn, reumatische aandoeningen, stress, burn-out, blokkades door littekens, maar ook bij een stuitligging om de baby te laten draaien.

Littekenbehandeling

Littekens zijn vaak een verstoring van de energiedoorstroming. Door het litteken met acupunctuur en moxa te behandelen, wordt de doorbloeding van het litteken verbeterd en wordt het litteken vaak ook veel minder zichtbaar. Ook kunnen klachten op andere plaatsen in het lichaam verdwijnen, omdat deze een relatie hebben met het litteken.

Guasha

Bij een guashabehandeling wordt de huid met een speciale steen en kruidenolie behandeld. Guasha heeft een ontgiftende werking, stimuleert het immuunsysteem, zorgt voor een betere doorstroming van energie en bloed en stimuleert de werking van de organen. Een guashabehandeling helpt bij alle pijnklachten, nek-, schouder- en rugklachten, spier- en gewrichtsklachten, fibromyalgie, ischias, hooikoorts, luchtwegproblemen.

Cupping

Bij een cupping behandeling worden er kunststoffen of siliconen cups op de huid geplaatst en deze cups worden vacuüm getrokken. Cupping stimuleert de doorbloeding en versterkt het immuunsysteem,  waardoor afvalstoffen afgevoerd worden. Cupping helpt goed bij pijnklachten, nek, schouder-, rug en knieklachten, fibromyalgie, ischias, hielspoor, vermoeide en verzuurde benen.

Voeding & leefstijl

Voeding en leefstijl maken een belangrijk onderdeel uit van de Chinese geneeskunde. Voeding heeft veel invloed op onze dagelijkse energie en mentale gezondheid. Het gaat in de Chinese geneeskunde niet om een bepaald dieet, maar om een geleidelijke aanpassing in het voedingspatroon. Het is vooral belangrijk wat je kunt verteren. Maar ook de leefstijl is van essentieel belang.