Behandelingen

“Acupunctuur herstelt jouw fysieke en mentale balans.”

In het eerste consult bespreek ik jouw klacht, waarbij ik zowel naar fysieke als mentale klachten kijk. Hiervoor zal ik ook vragen stellen die niet direct met de klacht te maken hebben, maar die van essentieel belang zijn om tot een goede diagnose te komen. Daarbij is geen enkele vrouw hetzelfde en ook is geen enkele klacht of oorzaak hetzelfde. Daarom kijk ik naar jou als uniek persoon en ga ik op zoek naar de oorzaak van jouw klacht. Zodat ik een op jou afgestemd behandelplan kan maken.

Afhankelijk van de klacht, kan ik naast acupunctuur ook andere behandelingen inzetten die ook onderdeel uitmaken van de Chinese geneeskunde. Deze behandelingen zijn altijd op elkaar afgestemd en vullen elkaar aan.

Moxa

Moxa is een bijvoetkruid met een verwarmende werking. Moxa versterkt het immuunsysteem, verbetert de bloedcirculatie, verwarmt het lichaam en stimuleert de lichaamsprocessen. Moxa werkt goed bij vermoeidheid, menstruatieklachten, spier- en gewrichtspijn, stress, burn-out, blokkades door littekens, maar ook bij een stuitligging om de baby te laten draaien.

Voeding & leefstijl

Voeding en leefstijl maken een belangrijk onderdeel uit van de Chinese geneeskunde. Voeding heeft veel invloed op de gezondheid. Het gaat in de Chinese geneeskunde niet om een bepaald dieet, maar om een geleidelijke aanpassing in het voedingspatroon. Maar ook voldoende beweging is belangrijk. Een goede balans tussen activiteit en ontspanning is daarbij essentieel.

Oor acupunctuur (auriculo)

De acupunctuurpunten op de oorschelp corresponderen met diverse organen, functies en systemen.  Oor acupunctuur helpt als extra ondersteuning bij hormonale, gynaecologische en mentale klachten. Oor acupunctuur zet ik ook in voor extra ontspanning tijdens de behandeling. . 

 

Chakra acupunctuur

Chakra’s sturen het endocriene systeem aan en hebben daardoor ook veel invloed op de hormonale balans. Bij chakra acupunctuur maak ik gebruik van een combinatie van het Indiase chakrasysteem met de Chinese acupunctuur. Chakra acupunctuur richt zich op bewustzijnsontwikkeling. Een goed functionerend chakra is de basis voor een goede lichamelijke en mentale gezondheid. Acupunctuur werkt goed voor het versterken en balanceren van de chakra’s.